7 Eylül 2008 Pazar
2008-2009 Dönemi MSP leri
Ali Rıza Babaoğlan MARMARA ÜNİVERSİTESİ
Ali Uğur Çakmak BİLKENT ÜNİVERSİTESİ
Alper Özçetin BİLKENT ÜNİVERSİTESİ
Bahar Inak YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Bilgehan Gürünlü İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ
Buğra KOCATURK DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
Bulut Altıntaş YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
Burak Kanmaz İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Burcu Katırcı ATILIM ÜNİVERSİTESİ
Çağrı Erdoğan ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ
Cemil UZUN ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Deniz Demir İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Doğukan Sönmez MARMARA ÜNİVERSİTESİ
Doruk Dalçam PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
Ege AKPINAR BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ
Emrah KIVANÇ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ
Erçin Yontar ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
Fatih Coşkun TRAKYA ÜNİVERSİTESİ
Gazi Gökhan Besler GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Gazi Akyüz İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ
Gökhan Gülbiz KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ
Göknur ŞİRİN GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ
Görkem Güngör DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Gülşah YILDIZOĞLU DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
İbrahim KIVANÇ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
Kürşad Koç SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Mahmut Kafkas BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ
Mehmet Aydın Bahadır KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Murat ARI İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ
Murat Aliravci ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Murat Hacıoğlu İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Murat Duman ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Mustafa Kaya ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
Oğuz Yılmaz YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Okan İNECİKLİ EGE ÜNİVERSİTESİ
Ömer Faruk ÖZDEMİR GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ
Onur Varol İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Özlem Hancıoğlu ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ
Püren Güler BİLKENT ÜNİVERSİTESİ
Selim Özenç OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ
Sevgi Yiğit ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
Suna Eralp HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Türkan Bakmış YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
Yasemin Avcular KOÇ ÜNİVERSİTESİ
Yeşim ARAÇ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Yiğit Kıran KOÇ ÜNİVERSİTESİ
yunus karadağ MARMARA ÜNİVERSİTESİ
Yusuf Yılmaz BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ
I am a MSP

Merhabalar arkadaşlar
Sizlere Microsoft un 2 yıldır geliştirerek devam ettirdiği bir programdan bahsedeceğim.Microsoft Student partner programı hem Microsoft un hem öğrencilerin kazanacağı bir platform olarak karşımıza çıkmaktadır.Benimde bu yıl dahil olduğum program hakkında geçtiğimiz yıllarda oluşturulmuş olan Microsoft Akademik Yazılım Geliştiriciler Grubunun sitesinde yapılan açıklamaya aynen yer vermek istiyorum “
Microsoft Student Partners Programı
Microsoft Student Partners (MSP) programı, başarılı ve yetenekli bilgisayar bilimleri ve benzeri BT alanlarında eğitimlerine devam eden öğrencilerin ve yanısıra iletişimi, pazarlama yeteneklerini güçlü yanı olarak gören ve bu özelliklerini geliştirmek/pekiştirmek arzusunda olan öğrencilerin ortaya çıkarılmasına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Bu ünvana sahip olan öğrencinin, teknolojik bilgi ve becerilerini geliştirebilmesine ortam da sağlanarak, programa katılım yeterliliği ve teknoloji tutkunları ile meraklılarına yardımcı olma isteği takdir edilmektedir.
Bu program, Microsoft yazılım geliştirme teknolojilerinin üniversitelerdeki tanınırlık ve kullanılırlığının artırılmasına yönelik olarak Microsoft'un dünya çapında yürüttüğü çalışmalar kapsamındadır. Akademik dünyanın Microsoft yazılımları sayesinde kişisel potansiyellerini keşfedebilmelerine olanak sağlanmaktadır. “
Bu sene programa dahil olan arkadaşlara başarılar diler birlikte başarılı işlere imza atmanın temennisinde olduğumu belirtmek isterim.
29 Ağustos 2008 Cuma
KONGRE'08
Uzun bir aradan sonra çalışmalarımıza son sürat devam etmek için tekrar enstitümde olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yaz okulu, projeler ve tabi ufak kaçamak tatiller derken bir sene gibi uzun bir hazırlık döneminden sonra IEEE Turkey Section Student Branch and Gold Congrees 2008 Adana Çukurova Üniversitesinin ev sahipliginde gerçekleşti. 22-26 Ağustos 2008 tarihleri arasında mükemmel organizasyonlarla süslenmiş kongrede gecemizi gündüzümüze kattık ve daha iyi nasıl olabilirizi tartıştık; bu arada eğlenmeyide unutmadık tabiki.
35 üniversitenin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz kongrede C.U.IEEE Öğrenci Koluna teşekkür boynumuzun borcudur.
Kongrede neler yaptığımıza gelince öğrenci kollarının birbiri arasında tecrübe paylaşımını sağlayan bir platform olması yanı sıra mikrobilgi a.ş. ve havelsan genel müdürlerinin iş dünyası hakkındaki fikirleri, turkcell insan kaynaklarının işe alım sürecinde dikkat ettikleri hususları bizlerle paylaşması, Türkiye çapındaki univercell, YBT, İSBİR, Klüpler Yarışıyor, RC Car Cup projeleri hakkındaki gelişmeler, topluluğumuzun Sinerji Edergi Ödülleri, Mezun IEEE Gönüllülerinin (GOLD) Tecrübe paylaşımı ve daha sayamayacagım birçok farklı platformda edindiğimiz bilgiler olarak sıralayabilirim.
Kongreye katılmış olmanın mutlulugunu ve haklı gururunu yaşıyorum siz degerli arkadaşlarımında bu ve bunun gibi oreganizasyonlarda aktif rol almasını ve kendilerini geliştirmesini umut ediyorum.
Belirtmek istediğim birdiğer husus ise kongrede ki konumumuz olacak diğer klüplerle kurduğumuz sıcak ilişkiler ve aldığımız en çok okunan yazı ödülü gösterdiğimiz çabaların birsonucu ve bizleri daha iyiye iten bir itici güç olarak ortaya çıkmıştır.Önümüzdeki dönemde daha güçlü bir ekiple ve daha iyiprojelerle farklı platformlarda buluşabilmek dileği ile...
NOT: Yukarda saydığım projeler ve konuşmalar hakkında detaylı bilgi almak için ieee@gyte.edu.tr veya o.ozdemir@gyte.edu.tr adreslerine mail atabilirsiniz.
16 Temmuz 2008 Çarşamba
ULUSLARARASI BULUŞ YARIŞMASI-GYTE

Tek Pazar haline gelen dünyada, rekabet edebilmenin yolu dünyadaki teknolojik gelişmelere ayak uydurabilmek ve ülkelerin teknolojik düzeylerini artırmakla mümkündür.
Türkiye’de Ar-Ge faaliyetlerine ayrılan kaynaklar, GSYİH’nın %0,5’dir. Ancak bu oran, AB ülkelerinde %2, ABD’de %2,8, Japonya’da %3’ü, İsveç’te %3,5’dir.
Ar-Ge personeli açısından bakıldığında, her 1000 kişide G.Kore’de 46, Japonya’da 14, Almanya’da 12, İspanya’da 5,1, Yunanistan’da 3,5 personel bulunurken, Türkiye’de bu rakam 0,82’dir.
Ülkemizdeki işletmelerin büyük bir bölümünün, teknolojilerini, patent veya know-how yoluyla elde ettikleri görülmektedir. Bu konuyla ilgili ilimiz çapında Kocaeli Sanayi Odası tarafından yapılan bir araştırmada, hiçbir sanayi kuruluşunun Ar-Ge veya bir başka yolla kendi teknolojisini üretmediği görülmüştür.
Artık, Türkiye de kendi teknolojisini üreten bir ülke olarak dünya pazarında yerini almalıdır. İleri teknolojinin temelinde araştırma kurumlarının ve üniversitelerin rolü çok önemlidir.
Türkiye’nin gelişmiş dünya ülkelerinin teknolojik düzeyini yakalaması her şeyden önce yenikçi düşüncelerin kanalize edilmesine, eğitim öğretim faaliyetlerinde bu temel düşüncenin etkin kılınmasına ve bunlarla ilişkili olarak sanayi kesimince teknolojik yaratıcılığa ve yeniliklere verilecek öneme bağlıdır.
İnsanlığın varoluşu ile birlikte başlayan çağ kavramı bilimsel ve teknolojik buluşlar ile isimlendirilmiştir. Söz konusu buluşlar, o çağa damgasını vurarak sosyal, ekonomik ve siyasi ilişkilerine belirleyici rol oynamıştır.
Bu bağlamda, bir bilgi toplumu olabilmemiz ve ileri teknoloji seviyelerine ulaşabilmemiz yaratıcı düşüncelerin ortaya çıkarılması ile mümkün olabilecektir. İşte bu anlayıştan hareketle sanayici ve tüccarların örgütü olan Kocaeli Sanayi Odası (KSO), Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü (GYTE) Rektörlüğü ve Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörlüğü işbirliği ile her iki yılda bir düzenlemeyi planladıkları “Buluş Yarışması”, var olan yenilikçi düşünceleri ve buluşları ortaya çıkarmayı hedeflemektedir. “Buluş Yarışması” 2005 yılından itibaren uluslararası düzeye çıkarılarak yeni bir boyut kazanmıştır.
Bu yarışmada sunulacak buluşların, ülkemiz işletmelerinin karlarını ve pazar paylarını artırmada bir anahtar görevi gören yeni ürünler ve süreçler geliştirmesine büyük bir katkısı olacağı ve bu tür düzenlenecek yarışmalarla, ülkemizdeki her kesimin, toplumun yeniliği özümsemesine ve araştırma anlayışının sosyal hayatımızın bir parçası haline getireceği inancındayız.
Bu yarışma ile özellikle;
1. Ülkemizin bilimsel ve teknolojik ilerlemesine ve sanayi kuruluşlarının rekabet gücünü artırıcı, yeni üretim teknolojilerinin ve sanayi ürünlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak,
2. Üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilmesi yönünde yeni bir adım atmak ve
3. Her konuda buluş ve araştırmaya ilgi duyan yetenekli mucitlerin teşviki amacıyla:
a) Araştırmacılar ve sanayicilerin tanışmalarına vesile olmak,
b) İşbirliği geliştirmelerine yardımcı olmak,
c) Prototip imalatı yapabilmek için teknik danışmanlık, atölye ve laboratuar imkanı sağlamak hedeflenmektedir.
ayrıntılı bilgi için http://www.uluslararasibulus.com/
1 Temmuz 2008 Salı
IEEE GYTE Öğrenci Kolu olarak 2007-2008 dönemini başarıyla bitirmiş bulunmaktayız. İyisiyle kötüsüyle artısıyla eksisiyle birçok etkinliğe ev sahipliği yapmamızın yanı sıra kulübümüzün kurumsal kimliğini tamamlamış ve kulüp odamızı aktif halde kullanılabilecek hala getirmiş olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Geçtiğimiz seneye şöyle bir göz atacak olursak;
— Bilişim 07
— Teknoparklar Zirvesi 07
— Microsoft Student Partner Semineri
— Gençsen Geleceksin etkinlik serisi
— Sosyal Etkinlikler
— GYTE IEEE İstanbul Bölge Toplantısı
— Fuarlara görevli niteliğinde katılım (CEBIT 08, WIN 08)
— 5. Uluslar arası ODTÜ Robot Günleri
— MSP semineri
— Gelecek ve Bilişim Söyleşisi
— Linux Semineri
— GOSB Teknopark ziyareti
— EUROAVIA Semineri
— EUROAVIA İstanbul Kongresi
— BİLMÖK 08
— Microsoft 08 üniversite lansmanları katılımı
— Koç Müzesi gezisi
— TBD Bilişim – Kariyer 08
Ve en önemlisi GYTE de bir ilk olan Bilişim ve Kariyer Günleri’ni anlımızın akıyla ortaya koyduk. Sene başında Türkiye de önemli bir konumda olmamıza rağmen yerleşke içerisinde gerekli değeri bir türlü göremeyen kulübümüz sizler sayesinde gerek öğrenciler çapında gerekse akademik seviyede sözü geçer ve itibar görür bir hal almıştır. Bugün bizlerin yapması gereken ise kulübü bulunduğu seviyesinden daha ilerilere götürebilmek ve gelecek arkadaşlara devredebilecek alt yapıyı oluşturabilmek için var gücümüzle çalışmaktır. Bunun yanı sıra geçtiğimiz dönem yaptığımız çalışmaların devamlılığını sağlayabilmek için yukarıda saydığımız etkinliklerin sağlıklı birer raporunu kulüp havuzunda toplamamız şarttır. Çalışmalarımızın en hızlı gerçekleşmesi gerektiği bu dönemde hepinizi göstereceği fedakârlık ve gönüllülük için canı gönülden kutlar başarılar dilerim.
Ömer Faruk ÖZDEMİR
15 Mayıs 2008 Perşembe
Kariyer Fırsatları
IEEE GYTE öğrenci kolu olarak sene başından bu yana teknik geziler farklı platformlarda gyte yi temsiller çeşitli konular üzerine seminerler vs etkinlikler düzenliyerek kurumsallaşmasını tamamladığımız klübümüzün misyonu içerisinde yer alan GYTE de ilklerin adı olma hedefini Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü olarak 17 farklı üniversitenin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Casper İstanbul IEEE öğrenci kolları bölgesel toplantısıyla başlatmış olduk bunun akabinde çalışmalarına başladığımız Bilişim ve kariyer günleri etkinliğimzde enstitümüz bünyesinde bir ilkti değişimin ve gelişimin çok hızlı olduğu günümüzde piyasanın gereksinimlerini öğrencilere aktarmak oldukça önemli bir konuydu bizim için bu kapsamda etkinliğimizde vurguladığımız arge nin yanı sıra kariyer de izlenmesi gereken yollarıda değişik görüşlerden sizlere sunmaya çalıştık hali hazırda işbirliğinde olduğumuz şirketlerin -ki bunlardan birkaçı intell türk telekom arçelik hema aş inproda turkcell gosb teknopark kocaeli teknopark tübitak mam olarak sayılabilir-yetkililerinden aldığımız geri dönüşlerden birkaçını sizlerle paylaşmak istiyoruz:
1.hali hazırda süregelen müfredatlardan max. düzeyde yararlanan öğrencilerin kendilerini geliştirecek platformlar oluşturabilmesi
2.oluşturlan bu platformların piyasanın gereksinimlerine cevap verebilecek reel projeler üretebilmesi
3.kişisel girişimlerin ön planda olduğu toplulukların faaliyet göstermesi
ve daha bir çok başlık altında toplayabileceğimiz onlarca tavsiye ....
Ayrıca Bilişim ve Kariyer günleri etkinligimiz çerçevesinde sözünü aldığımız staj programlarına yerleştirilmek üzere en güncel cv nizi acilen bizlere iletmeniz gerekmektedir bu konudaki sorularınızı ve cvlerinizi aşağıdaki email adresine atabilirsiniz.
IEEE GYTE olarak üstlendiğimiz arabuluculuk görevini en üst seviyede gerçekleştirebillmek adına siz değerli arkadaşlarımızında görüşlerini öğrenmek ve hedeflerimizdeki güncelleştirmeleri bunları göz önünde bulundurarak yapmak istiyoruz düzenleyeceğimiz toplantılarda ayrıntılı bahsedeceğimiz yukarıdaki konular ,klüp faaliyetlerimiz yaptıklarımız ve yapacaklarımız hakkındaki olumlu olumsuz eleştrilerinizi öneri ve şikayetlerinizi enkısa zamanda bizlerle paylaşmanızı istiyoruz göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür eder desteklerinizin devamını dileriz.
E posta : ieee@gyte.edu.tr
GYTE IEEE Bilişim ve Kariyer Günleri
GOSB Teknoparkı ve Netron Teknolojinin sponsorlugunda gerceklestirdigimiz etkinligimize Tubitak,Kocaeli Sanayi Odası,Microsoft,Turkcell,Intel,Arçelik,Inproda gibi kurum ve firmalar bizlerle beraber oldular.
Turkiye Sanayisinin ve ozel sektorunun hatiri sayilir bir kısmını bunyesinde barındıran Kocaeli ve cevresinde mevcut olan universitelerin bu sanayi kuruluşları ile daha yakından gorusup paylaşımlar gerçekleştirmelerini bu tip etkinlik ve oturumlar ile daha uygulanabilir hale getirmeyi hedefliyoruz diyebilirim.
Ogrenci arkadaşlarımız için de programa dahil olan temsilciler ile gorusup fikir alışverişinde bulunabilme imkanının verilmesi kariyer hedeflerini belirleme de yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.
Program akışı şu şekilde gerçekleşecek :
07 Mayıs 2008
Saatler PROGRAM
10:00 – 10:10 Açılış Konuşması - Ali Servet Eyüboğlu GYTE IEEE Başkanı
10:10 – 10:20 Rektör Prof.Dr. Alinur Büyükaksoy
10:20 – 10:30 Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr.İbrahim Soğukpınar
10:30 - 11:00 TÜBİTAK Marmara Teknokent A.Ş. Genel Müdürü - Kerem Emin Özçelik
11:00 – 11:30 Netron Institute of Technology Genel Müdürü Bülent Tekmen
11:30 – 11:45 Çay-Kahve Arası
11:45 – 12:30 Microsoft Türkiye Teknoloji Pazarlama Müdürü Mehmet Nuri Çankaya
12:30 – 13:30 Öğle Arası
13:30 – 14:00 Kocaeli Sanayi Odası Başkanı - Yılmaz Kanbak
14:00 – 14:30 GOSB YK Üyesi – Nejat Karaağaçlı
14:30 – 15:00 BOSCH Teknoloji Genel Müdürü
14:40 - 15:00 GOSB Teknopark Genel Müdürü - Emre Aksan
15:30 – 16:30 Kokteyl
08 Mayıs 2008
Saatler PROGRAM
10:00 – 11:00 Inproda - Bilişim ve Kariyer
11:00 – 11:15 Çay-Kahve Arası
11:15 – 12:00 Mavisis - Fatih Kavaslar (Ar-Ge / GOSB Teknopark)
12:00 – 13:00 Öğle Arası
13:00 – 14:30
AR-GE Paneli
Turkcell Servis ve Ürün Geliştirme/Ar-Ge
Uygulamalı Araştırma ve Teknolojiler Müdürü - Coşkun Şahin
Intel Türkiye - Yazilim Stratejileri Uzmanı - Oktay Özgün
Arçelik Ar-Ge : Güç Elektroniği Teknolojileri Aile Lideri - Yavuz Erçil
Autoliv A.Ş. Ar-Ge / GOSB Teknopark
14:30 – 14:45 Çay-Kahve Arası
14:45 – 15:30 Bilişim Güvenliği ve Kariyer Fırsatları - Bülent Tigin
15:30 – 16:30
Netron Teknoloji Seminer Dizileri
Visual Studio 2008 & ASP.NET 3,5 – Burak Batur
16:30 – 17:30
Netron Teknoloji Seminer Dizileri
SQL Server 2008– Osman Çokakoğlu
etkinligimize katılımlarından dolayı tüm firma ve öğrencilere teşekkür ediyor ve önümüzdeki sene daha iyi bir etkinlik sözüyle sözlerimi bitiriyorum
29 Nisan 2008 Salı
SİNERJİ E DERGİ

GYTE IEEE öğrenci kolu olarak düzenlediğimiz bir çok organiznasyon yaptığımız birçok teknik projenin yanı sıra TURKIEEE olarakta meydana koyduğumuz birçok proje veortak girişiminde meyvalarını yavaş yavaş almaya başlıyoruz ilk iki sayısı istanbul bölge kolları tarafından çıkarılan sinerji dergisinin 3. sayıdan itibaren Türkiye çapında bir dergi olarak çıkması kararı almıştık bu konuda yaptığımız çalışmalar sonucunda nisan ayı içerisinde emecmua.comda yayınlanan dergi gerek içerik gerekse görsellik açısından dolu dolu okunabilecek seviyede ve profesyonel dergilere taş çıkaracak boyuttadır derginin linkine aşagıdan ulaşabilirsiniz böyle bir proje içinde bulunmaktan gurur duyuyor ve bütün projelerimizin bu şekilde hayat bulmasını umud ediyorum...
21 Nisan 2008 Pazartesi
UNİVERCELL
www.univercell.web.tr
Rahmi Koç Müzesi Gezisi

GYTE IEEE Ogrenci Kolu ve Fatih Universitesi IEEE Ogrenci Kolu birlikteliginde iki klubun uyeleriyle Rahmi Koc Muzesine bir ziyaret gerceklestirdik.IEEE yapisinin en guzel yanlarindan biri olan farkli universitelerin birlikteliginin guzel orneklerinden birtanesine vesile olmak tum uyeler icin guzel bir gun gecirmelerini sagladi diyebilirim.Gitmeyenleriniz varsa guzel bir gunde Halic kiyisindaki bu keyifli muzeyi ziyaret etmenizi tavsiye ederim.Halice bakan bahcesiyle hem guzel bir manzara izleyebilir hem de teknoloji tarihinin carpici orneklerini yakindan inceleyebilirsiniz.Muze gezimizin organizasyonunda emegi gecen Fatih IEEE Ogrenci Kolu yonetimine ve katilan tum uyelere tesekkur ederiz.
TURKIEEE Başkanlar Kurultayı

KLÜP ODASI

GYTE IEEE Seminer dizisi
İNPRODA GÖRÜŞMESİ

4 Nisan 2008 Cuma
Teknopark Görüşmesi
GYTE IEEE İstanbul bölge toplantısı
26 Mart 2008 Çarşamba
ODTÜ ROBOT GÜNLERİ
18 Mart 2008 Salı
ÇANAKKALE GEÇİLMEZ
Şu Boğaz Harbi nedir? Var mı ki dünyada eşi?
En kesîf orduların yükleniyor dördü beşi,
- Tepeden yol bularak geçmek için Marmara'ya -
Kaç donanmayla sarılmış ufacık bir karaya,
Ne hayâsızca tahaşşüd ki ufuklar kapalı!
Nerde - gösterdiği vahşetle "Bu: bir Avrupalı"
Dedirir - yırtıcı, his yoksulu, sırtlan kümesi,
Varsa gelmiş, açılıp mahbesi, yahut kafesi!
Eski Dünya, Yeni Dünya, bütün akvâm-ı beşer,
Kaynıyor kum gibi, tûfan gibi, mahşer mahşer.
GYTE öğrencileri olarak son durağımız tüm dünyaya kahraman milletimizi bir kez daha tanıttığımız ve hafızalardan silinmeyecek vahşetler yaşadığımız Çanakkale oldu. O Çanakkale ki ikiyüzellibin şehidimizin yattığı o Çanakkale ki Mustafa Kemallerin şaha kalktığı o Çanakkale ki anaların mehmedine kına yakıp kurban yolladığı mahşer.....
Ölüm indirmede. gökler, ölü püskürmede yer;
O ne müthiş tipidir: Savrulur enkaaz-ı beşer...
Kafa, göz, gövde, bacak, kol, çene, parmak, el, ayak,
Boşanır sırtlara, vâdîlere sağnak sağnak.
Saçıyor zırha bürünmüş de o nâmerd eller,
Yıldırım yaylımı tûfanlar, alevden seller.
angını, durmuş da açık sînelere,
Sürü hâlinde gezerken sayısız tayyâre.
Top tüfekten daha sık, gülle yağan mermiler...
Kahraman orduyu seyret ki bu tehdîde güler!..
Mehmed Akif öyle güzel tasvir etmişki çanakkale destanını şiirinde söylenecek fazlada söz bırakmamış hani bizlere her türk evladının mutlaka gidip görmesi gereken yerler olan Çanakkale nin tarihini büyük şair Mehmed akiften dinlemek en doğrusu olur herhalde;
Sen ki, son ehl-i salîbin kırarak savletini;
Şarkın en sevgili sultânı Selâhâddîn'i,
Kılıç Arslan gibi iclâline ettin hayrân...
Sen ki, İslâmı kuşatmış, boğuyorken husran;
O demir çemberi göğsünde kırıp parçaladın;
Sen ki rûhunla berâber gezer ecrâmı adın;
Sen ki a'sâra gömülsen taşacaksın... Heyhât!
Sana gelmez bu ufuklar, seni almaz bu cihât...
Ey şehîd oğlu, şehîd isteme benden makber,
Sana âğûşunu açmış duruyor Peygamber.
Azizi şehitlerimize ALLAH tan rahmet dilerim..........
Kimin neyi kaçırdığı belli değil walla...
Ya bardak olacaksin ya da gol...'
Ya bardak olacaksin ya da gol...'
ALINTIDIR.
10 Mart 2008 Pazartesi
IEEE_GYTE
4 Mart 2008 Salı
BİLMÖK
WIN Fuarı

Koca Kalabalıklar içindeki yanlız adam
bir insan düşünün idealleri olan
bir insan düşünün kalabalıklarda yanlız kalan
bu sayfada sizlerle paylaşacaklarım hayatımı devam ettirdiğim kalabalıklar içindeki yanlızlığım ve yaptıklarım.......
